La plataforma AndRail defensa el tren "com una alternativa a la xarxa viària, sostenible i de gran capacitat"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mobilitat del futur passa per l'arribada del ferrocarril. La plataforma AndRail considera imprescindible l'aposta per aquest mitjà de transport per la seva gran capacitat i sostenibilitat. A Ràdio Nacional ha proposat integrar aquest debat en la negociacions per l'acord d'associació.

El ferrocarril donaria resposta a reptes com ara l'Agenda 2030 o l'emergència climàtica. Amb una xarxa viària saturada, AndRail assenyala el tren com una necessitat per a Andorra.

Argumenta que no es pot parlar de reserva de la biosfera o destinació turística natural, assegura la plataforma, amb 200 cotxes per quilòmetre quadrat.

Per tot plegat, un dels fundadors de la plataforma, Sebastià Mijares, el tren com a única alternativa de mobilitat, no només per al turisme, sinó també per als desplaçaments de treballadors i residents. Segons Mijares, "´cada cop més treballadors viuen a l'altra banda de la frontera" pel problema de l'habitatge. Es pregunta quina resposta es pot donar a aquest tipus de mobilitat i veu el tren "com una alternativa a la xarxa viària, sostenible i de gran capacitat, que permeti ja no només respondre a les necessitats d'avui, sinó també a les necessitats de futur".

Segons AndRail, a diferència de l'avió o l'helicòpter, el ferrocarril permet desplaçaments de gran capacitat, tant de persones com de mercaderies. Connexions, a més, amb les zones on Andorra hi té més interès, com ara les zones metropolitanes de Barcelona i Tolosa.

Per això, la plataforma creu que el 2021, l'any del ferrocarril a la Unió Europea, es podria aprofitar per posar el tren a l'agenda de la negociació de l'acord d'associació.

Entrevista al portaveu de la plataforma AndRail, Sebastià Mijares, a l'Ara i Aquí:

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.