La policia alerta dels positius d'alcoholèmia al matí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des d'aquest dilluns fins al 5 de maig la policia inicia una nova campanya de controls d'alcoholèmia i drogues. L'objectiu és reduir la sinistralitat, tot advertint els usuaris de la via pública del risc d'aquestes conductes

Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, per millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol i estupefaents.

El nombre més gran de sinistres provocats per aquesta raó es produeix després d'una ingesta excessiva i els matins no estan lliures d'aquest risc.

L'agent Antoni Blanco assegura que molts es sorprenen perquè "encara els dura l'alcoholèmia del dia anterior". "Han begut molt durant la nit, se'n van a dormir, pensen que després d'unes hores ja estan en condicions i al matí donen positiu".

La conscienciació ha augmentat però encara hi ha molts positius. Blanco explica que "depèn de cada persona però entre dos i tres cerveses ja podria donar més de 0,5, que representaria una multa administrativa. A partir de 0,8, ja és delicte penal, queden detinguts i se'ls retira el permís de conduir durant una temporada".

La majoria dels que han passat el control i no l'han superat acostumen a prendre-s'ho amb resignació. La ciutadania té clara la necessitat d'aquestes mesures.

Aquesta iniciativa es du a terme, indistintament, amb vehicles tant amb plaques nacionals com estrangeres.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.