Comença el cribratge escolar a Encamp i la policia augmenta els efectius per fer complir les restriccions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La policia destina des d'aquest dimarts tots els efectius a fer el seguiment de les mesures preventives als establiments públics. És la primera conseqüència visible de la preocupació que ha generat l'alt nombre de positius detectats durant el cap de setmana. De fet, el Govern està valorant la possibilitat de prendre mesures addicionals que podria determinar en les properes hores. Aquest dimarts al matí també ha començat el cribratge específic escolar a Encamp.

Els alumnes de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp entraven aquest dimarts al matí amb normalitat al centre, sabent, però, que un equip de Salut Escolar s'hi desplaçaria per fer proves diagnòstiques i buscar possibles asimptomàtics o persones amb símptomes lleus de la Covid-19.

Això sí, dels que no formen part de cap de les 13 aules que ja hi ha aïllades. És el centre amb més afectació i les famílies troben bé la mesura.

S'han realitzat 150 proves, entre alumnes i professors i s'espera finalitzar aquest dimecres.

Més controls de la policia

Mentrestant, la policia ha intensificat des els controls per fer complir les mesures preventives a diferents establiments i també a l'espai públic. Ho fa amb totes les patrulles disponibles, que s'han repartit per tot el país.

Segons han informat des del cos d'ordre, s'ha anul·lat la campanya de controls d'ITV, ús del telèfon mòbil, carta groga o cinturó de seguretat que havia de començar aquesta setmana per destinar tots els recursos al seguiment de la prevenció.

Amb tot, durant les primeres hores la presència policial als principals carrers de les parròquies centrals ha estat escassa.

Aquests efectius se sumen als inspectors que Govern també ha desplegat i als agents de circulació comunals, segons s'ha acordat en una reunió entre l'Executiu i els comuns. Si el contagi no va a la baixa no es descarta endurir les restriccions.

Informa: Anna Pifarré-Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero-Txema Galilea

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.