La policia defensa la presència de càmeres al carrer per seguretat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cap del grup de cooperació internacional de la policia ha defensat aquest divendres al matí en declaracions al programa Ara i Aquí, de Ràdio Nacional, la presència de càmeres als carrers per garantir la seguretat. I més a Andorra, on arriben uns vuit milions de turistes l'any.

Andorra és un país de pas amb gran afluència de turistes. Aquest fet pot afavorir la presència de delinqüents, que la policia està pendent de detectar. Per això el sotsoficial Robert Guirao, membre del comitè europeu d'Interpol, defensa la instal·lació de càmeres de vigilància als carrers com a mesura de seguretat

Guirao constata que la delinqüència sempre va per davant dels cosos d'ordre i per això tota ajuda és bona.

Andorra és un dels 194 països que formen part de la Interpol i té accés a les bases de dades internacionals sobre persones recercades. La seguretat en les transmissions d'informació és màxima per evitar les actuacions dels hackers.

Andorra pertany a Interpol des de l'any 1987 i la seva aportació al pressupost de l'organització no supera els 20.000 euros anuals.

Entrevista completa al sotsocifial de policia Robert Guirao a l'Ara i Aquí

Informa: Sergi Cano
Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.