Els positius s'eleven a 87 però Martínez Benazet és optimista: "Estem aplanant la corba"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S'enfilen fins als 87 els afectats per coronavirus, una xifra que augmenta respecte a les darreres dades oficials fetes públiques però que el Govern analitza en positiu. Assegura que hi ha indicis que la corba de creixement s'està aplanant. Amb tot, el ministre de Salut ha predit que hi haurà víctimes per la malaltia. A hores d'ara preocupen les residències de la gent gran i s'estan extremant mesures.

Dotze casos més de Covid-19. Dels 75 que es comptabilitzaven dijous als 87 que l'Executiu ha fet públics aquest dissabte al migdia. D'aquests 87, 30 són personal sanitari. Catorze dels afectats estan ingressats a l'hospital, dos d'ells a la Unitat de Cures Intensives, i 73 es mantenen aïlats a casa, dos dels quals al Cedre.

Malgrat el creixement, les sensacions són optimistes. El ministre de Salut prediu que com a la resta de països hi haurà víctimes, però també analitza una corba de creixement que es va aplanant. Joan Martínez Benazet assegura que aquesta situació "ens ha d'animar i encoratjar perquè totes aquestes mesures, la lluita des de casa i el distanciament social està començant a donar resultats".

Una de les principals preocupacions és, a hores d'ara, els centres sociosanitaris i residències per a la gent gran. Dos dels afectats són usuaris del Cedre i es volen extremar les mesures perquè no es produeixin més contagis.

Es compartimentarà al màxim l'espai on viuen els residents i també es preveu habilitar més centres hotelers per traslladar-hi els padrins. Martínez Benazet explica que "és una estratègia que s'ha pres davant les notícies que arriben sobre la situació a les residències d'arreu del món".

Sobre el fet que hi hagi països que estiguin permetent per exemple fer esport a l'aire lliure, Benazet ha insistit que la gent s'ha de quedar a casa i que Andorra aposta per evitar el contagi des de l'inici.

Roda de premsa completa del ministre Martínez Benazet d'aquest dissabte 21 de març al migdia:

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.