Preocupació entre les famílies dels alumnes de l'escola francesa d'Ordino mentre es continua investigant l'origen de la urticària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'equip mèdic del ministeri de Salut que aquest dimarts al matí ha examinat els alumnes de l'escola francesa d'Ordino afectats pel tercer rebrot d'urticària s'ha posat en contacte amb les famílies per informar de la situació. Tot sembla indicar que la causa és de tipus ambiental, però cap de les proves efectuades fins ara ha permès identificar l'agent causant del brot. Per aquest motiu es continuen fent més proves per esbrinar-ne l'origen.

Les proves que s'han efectuat als alumnes de l'escola francesa d'Ordino han constatat que l'afectació del nou brot d'urticària va a la baixa.

També s'ha pogut comprovar que els infants als quals se'ls ha reproduït la irritació ha tingut un efecte més lleu que l'inicial.

En el cas de l'alumne que va patir els símptomes dilluns per primera vegada, no està clar que tingui el mateix origen.

En principi, es descarta que hi hagi hagut nous contactes amb l'origen del brot. Els especialistes es decanten per la possibilitat que els afectats encara no hagin superat el primer episodi.

També és cert, però, que els infants que van patir el primer brot i que no han tornat a l'escola no han recaigut.

Les recomanacions de l'equip mèdic són portar els infants que han patit la urticària al metge de capçalera, seguir un tractament antiestamínic i portar una dieta equilibrada els propers dies.

Des de l'escola i el Govern han organitzat reunions informatives per a totes les famílies de l'escola francesa d'Ordino dimecres i dijous a les vuit del vespre.

Hi assistirà la direcció de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, la secretària d’Estat de Salut, el delegat de l'ensenyament francès i la direcció del centre, acompanyats de tècnics especialitzats. 

Miquel Afonso, un dels pares, declara que "no hi ha res greu" i resta importància a l'episodi fins que se'n conegui l'origen. "Fins i tot avui ens ha arribat un comunicat on expliquen que hi ha hagut nens amb urticària que ja no en tenen".

Jaume Rifà és un altre dels pares i diu que la preocupació continua i rau en què "no sabem cap a on anem, què està passant i quina hipòtesi es treballa".

Per ara, cada vegada hi ha més famílies que han decidit no portar els nens a l'escola mentre no millori la situació.

Informa: Ester Pons-Pere Moliné
Imatges: Xabier Moreira
Locució: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.