El president de la Generalitat veu la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs d'hivern com un impuls a la xarxa de ferrocarril

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La candidatura conjunta Pirineus-Barcelona per als Jocs d'hivern del 2030 podria ser un impuls definitiu per millorar les infraestructures.

Durant la Trobada Empresarial al Pirineu s'ha explicat que ajudaria, per exemple, a tirar endavant una xarxa de ferrocarril. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, assegura que no es pot analitzar només des del vessant esportiu.  Veu la candidatura com "una oportunitat per al conjunt del Pirineu i ens equivocaríem si ho entenguéssim només com un esdeveniment de 15 dies".

Un dels àmbits que més beneficiaria serien les infraestructures de comunicació. En aquest sentit, el president català ha destacat que els Jocs suposarien l'impuls definitiu per crear una xarxa de ferrocarrils i per millorar les carreteres. Aragonès s'alineava amb el punt de vista del ministre Jordi Gallardo, present a l'acte. El titular de Presidència, Economia i Empresa creu que "una candidatura als Jocs d'hivern al Pirineu ha de mirar cap a Andorra, on tenim unes infraestructures fantàstiques des del punt de vista de l'esquí i de base hotelera".

Bona part de la jornada del matí s'ha dedicat a debatre sobre si Catalunya està perdent competitivitat davant altres zones. Aquesta tarda es tancarà la 32 edició de la Trobada Empresarial, amb la participació del cap de Govern, Xavier Espot

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.