La pressió fiscal arriba al 25%, la línia vermella de la Confederació Empresarial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Confederació Empresarial valora negativament l'augment de la pressió fiscal del darrer any. Ha arribat al 25% després de pujar un 0,5% el 2018 respecte de l'any anterior. La CEA considera aquesta xifra la línia vermella que no s'hauria de superar per no perdre competitivitat.

Els experts i agents econòmics, com ara la CEA, han demanat reiteradament que la pressió fiscal no superi el 25% per mantenir la competitiviat del país i que continuï sent atractiu com a plaça financera.

A aquesta xifra es va arribar l'any passat després d'un augment del 0,5% respecte del 2017. L'any 2016 es va situar en el 25,2%.

El gerent de la Confederació Empresarial (CEA), Iago Andreu, creu que amb alguns canvis en el sistema impositiu s'impediria que se sobrepasés la línia vermella del 25%. Argumenta que "aprofitant que s'ha assentat ja el nou model fiscal, potser és el moment d'estudiar si pot haver algunes petites reformes o modificacions per fer possibles exempcions o règims especials per dinamitzar determinades àrees de l'economia".

El departament d'Estadística ha fet públic que el conjunt dels impostos van augmentar l'any 2018 un 4,7%, tot i que assegura que l'increment del PIB xifrat en el +2,5% segons l'estimació avançada a final de març del 2019, justifica que la pressió fiscal hagi crescut lleugerament.

La imposició indirecta continua sent la que aporta més a la pressió fiscal, amb un 11,1%, tot i un descens en 3 punts percentuals. La imposició directa va augmenta un 4,3% i les cotitzacions socials, un 0,3% més que el 2017.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.