El preu de les drogues es va multiplicar per cinc durant la pandèmia

El preu dels estupefaents es va multiplicar per cinc durant la pandèmia de la Covid-19 i, a més, el tràfic de drogues està creixent alarmantment.

Són dades que ha donat a conèixer Ivan Alís, fiscal adjunt, durant el judici contra 5 joves que van amenaçar un altre per deutes de droga. La vista oral va començar divendres de la setmana passada i s'ha acabat aquest migdia.

La fiscalia ha demanat penes d'entre 4 i 6 anys de presó per aquests nois i la defensa, per la seva banda, ha sol·licitat una rebaixa de les penes de dos anys de presó.  Els fets es van produir a l'abril del 2020 quan quatre homes i una dona es van dirigir al domicili d'un altre jove a Andorra la Vella.

Buscaven el germà d'aquest perquè no els havia abonat un deute de 200 euros, aproximadament, per drogues. Van trencar la porta del pis i van amenaçar i pegar una bufetada al noi. Aquest els va assegurar que no sabia on era el seu germà. La policia finalment els va acabar detenint i quatre dels cinc han estat, des de llavors, en presó preventiva.

Un dels participants va explicar els fets en una xarxa social on va deixar el comentari "buscant l'estafador".

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.