Els preus dels carburants van a la baixa i augmenta la competitivitat amb França i Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El preu dels carburants continua baixant després de registrar el pic més alt el mes de juny. Els importadors i distribuïdors de carburants creuen que aquesta tendència es mantindrà i preveuen que la competitivitat amb els països veïns augmentarà ben aviat gràcies a la retirada de les ajudes que ofereixen els governs d'ambdós estats.

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants afirma que els preus de les benzineres que no són de baix cost són més competitius a Andorra que a Espanya i França. A més, és mostra optimista i augura que encara ho seran més amb la retirada de les ajudes per a la gasolina que donen ambdós països.

El president de l'Associació, David Porqueres, informa que avui en dia el gasoil ja és més barat al Principat que a França i preveu que la setmana vinent també ho siguin la resta de carburants. Així, recorda que dimarts acabaran els descomptes de cinquanta cèntims el litre. Passaran a ser de vint, de manera que la venda a visitants francesos es normalitzarà.

Pel que fa a la venda a espanyols, són més prudents, ja que les ajudes encara s'allargaran, com a mínim, fins a final d'any.

Les darreres dades, actualitzades al setembre, sobre el preu dels carburants al Principat situen el cost de la gasolina sense plom entre els 1,52 i els 1,58 euros el litre. El del gasoil de locomoció i locomoció millorat, entre 1,61 i 1,65. I el gasoil de calefacció, a 1,33 euros el litre.

Preus molt més baixos que els del mes de juny, quan es va assolir el pic i es van registrar preus d'entre 1,8 i 1,86 euros el litre de la gasolina; 1,7 i 1,74 del gasoil de locomoció i fins a 1,35 el de calefacció.

En els últims mesos s'està registrant una tendència a la baixa dels preus que, de moment, és previst que es mantingui.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.