Primer any sense restriccions i amb ocupacions sostingudes al llarg en els primers ponts de neu 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pont de la Puríssima és un primer baròmetre del turisme d'hivern. Enguany dos ponts entre dos caps de setmana han fet repartir més l'estada d'uns turistes que troben el país menys col·lapsat. El sector hoteler fa un bon balanç a mig camí i equipara les xifres a les anteriors a la pandèmia. 

Aquest dijous ha estat dia d'arribada per a alguns. Una parella ens ha explicat que han vingut al Principat en gran part, per esquiar i anar de compres.

I d'altres marxen amb el balanç fet després d'una bona estada.

"Nosaltres vam venir el dimarts i hem estat molt tranquils, poca gent i molt bé", explica una turista. 

Segons dades de Mobilitat, des del cap de setmana passat han pernoctat al país una mitjana de 6.000 a 7.000 vehicles diaris, una xifra moderada que s'ha traduït en menys embussos a les carreteres. 

Des de la Unió Hotelera a més es corrobora amb ocupacions variables que no superen el 80%.

"Aquest pont podria ser similar al de la prepandèmia. Un pont llarg on no fas el ple però si que hi ha molt moviment", destaca Jordi París, president de la Unió Hotelera.

És el primer any sense restriccions geogràfiques i això també ha afavorit que Andorra hagi de competir amb altres destinacions. Així ho ha explicat París, que enguany no hi ha limitacions geogràfiques. A més, detalla que són unes dates tradicionals i que els mercats de Nadal atreuen molt. 

De moment es fa un balanç positiu de la primera prova de foc de la temporada i s'espera que fins diumenge encara vinguin els que s'ho pensen a l'últim moment pendents del temps. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges:Andreij Cristancho

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.