Primer dia de llibertat de Joan Besolí i Sandro Rosell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Quarta jornada de judici contra Joan Besolí i Sandro Rosell a l'audiència espanyola. I primer dia de llibertat després de 22 mesos empresonats. La presó preventiva més llarga de la democràcia espanyola imposada segons la jutge per l'alt risc de fuga que presentaven tots dos acusats.

Aquest dijous ha estat el primer dia en què Joan Besolí assisteix a la vista com a home lliure després que així ho decidís el tribunal, decretant la llibertat sense fiança per als dos acusats, amb certs requeriments, com residir a l'estat espanyol i ser present durant totes les sessions del judici.

RTVA ha contactat amb el seu fill, Genís Besolí, que tot i no voler fer declaracions manifestant una necessitat de ser prudents tot i les circumstàncies, sí que ha confirmat que el seu pare se sentia feliç per la decisió del tribunal.

Una decisió esperada des que la jutge així ho va anunciar dimarts, davant la insistència de les defenses que exigien la posada en llibertat dels seus clients.

La declaració de Besolí dimarts va tenir un inici molt emotiu atès que l'ex-conseller de Finances Lauredià va haver de recordar les circumstàncies en les quals va ser detingut amb 60 hores d'interrogatori i una situació familiar paral·lela molt delicada, ja que el seu fill va quedar paraplègic després d'un accident laboral.

El matí d'aquest dijous ha transcorregut amb les declaracions dels testimonis, sotmesos a un implacable interrogatori sobretot per part de les defenses dels acusats.

Els agents responsables de la investigació policial sobre el cas han hagut de donar explicacions molt tècniques i concretes del perquè van arribar a la conclusió que els fets i les proves que tenien conduïen inequívocament a la comissió de fets delictius per part dels imputats.

Blanqueig de 20 milions d'euros de la Confederació de Futbol Brasilera, pagament de comissions il·legals sobre drets de transmissions esportives i pertinença a organització criminal, aquests són els principals fets dels quals s'acusa a Besolí, Rosell i tres implicats més.

El 25 de març segons es va comunicar dimecres s'iniciarà la fase final d'aquest judici amb les al·legacions finals de totes les parts. La fiscalia demana 11 anys de presó i multes de 59 milions d'euros per a Besolí i Rosell.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges:XTVL

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.