La primera jornada sobre autisme tractarà la detecció precoç i el suport en la vida social

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un hotel de la capital acollirà divendres la primera jornada sobre trastorns de l'espectre autista. S'hi tractarà la importància de la detecció precoç i la necessitat de donar suport a aquestes persones que tenen deficiències en les relacions socials i conductes molt repetitives.

L'Associació d'Afectats per l'Autisme, amb la col·laboració del SAAS i el Govern, vol fer conèixer millor aquest trastorn que es calcula que a Europa podria afectar 1% de la població. Així ho han explicat els organitzadors de la trobada al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional.

Entre els missatges més destacats hi ha explicar que els afectats per aquest trastorn tenen deficiències comunicatives i patrons de conducta molt reiteratius, però poden tenir una vida funcional. Sobretot si se'ls dóna suport i hi ha una detecció precoç. "És important que a aquestes persones, que tenen molt de potencial se'ls ajudi a que l'aspecte interpersonal no sigui una trava. I que tinguin un projecte de vida i que puguin integrar-se d'una certa manera a la societat", recorda la cap de Salut Mental, Gemma Garcia.

Entre les activitats hi haurà una xerrada d´un informàtic que va descobrir quan ja era adult que era autista. "Com que era tan bo el van voler promoure" i va descobrir el seu trastorn quan va haver de gestionar equips i relacionar-se amb altres treablladors. "Va agafar un trastorn d'ansietat. Llavors estudiant, llegint i també amb el suport de la persona de la persona que el tractava va descobrir que tenia", explica Garcia. A Andorra hi ha més d´un centenar de casos registrats de persones amb autisme.

Informa: Pere Moliné
Locució: Xavi Albert

Torna a veure l'entrevista a Inés Martí i Gemma Garcia a l'Ara i Aquí:

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.