Primera reunió per aconseguir la denominació d'origen per als vins d'alçada andorrans

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dilluns s'ha donat oficialment el tret de sortida per aconseguir una D.O. per als vins d'alçada andorrans. Els ministeris de Turisme i Medi Ambient, els productors i representants del Cervim, un centre d'investigació que impulsa la viticultura de muntanya, han mantingut la primera de les reunions de treball perquè d'aquí a uns anys sigui factible una denominació d'origen.

Segons el Cervim la qualitat dels vins d'Andorra és excepcional i el país té tot el necessari per aconseguir desenvolupar la indústria vitícola i potenciar el turisme enològic de qualitat. Per aquest motiu en aquesta primera reunió d'aquest dilluns, també hi eren presents els responsables de Turisme.

El director d'Agricultura, Josep Maria Casals, posar en relleu "utilitzar tots aquests productes locals com un reclam més del què és Andorra. De la nostra identitat i treballar juntament amb Turisme en accions de comunicació de ficar en valor a dins d'Andorra aquests productes locals en el sector de la gastronomia o en d'altres sectors".

El fet que els vins d'Andorra comptin amb el suport del Cervim és important ja que es tracta d'un certamen molt exclusiu i centrat en uns productes molt concrets. Aquest organisme confia molt en el futur de l'enologia a Andorra.

El vicepresident del centre, Manuel Capote, creu en els vins d'Andorra. Admet que va estar vuit mesos representant el Cervim i es va quedar enamorat del projecte.

En l'actualitat hi ha més de 9 hectàrees de territori dedicades a les vinyes i 5 productors que com han explicat des del departament d'Agricultura ja treballen i fins i tot exporten vi a fora del Principat, amb molts problemes, que potser amb l'acord d'associació es podran agilitar, donant un marc diferent als productes agrícoles andorrans per a l'exportació.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.