La probable fallida del Cirque du Soleil no afectarà econòmicament Andorra Turisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra Turisme confia mantenir els espectacles del Cirque du Soleil previstos per a l'estiu del 2021 i 2022, tot i la fràgil situació financera de la companyia canadenca. L'entitat pública assegura que es manté un contacte constant amb l'empresa d'entreteniment i que està al corrent de la seva situació econòmica.

La situació financera del Cirque du Soleil penja d'un fil. La companyia anuncia un pla de reestructuració integral per poder garantir la seva supervivència en el futur. Una situació que a nivell econòmic no afectarà Andorra Turisme, ja que segons ha confirmat, no s'ha fet efectiu el pagament de 2,7 milions d'euros previstos per les representacions de l'any vinent. Des de l'entitat es mostren prudents i no volen compartir cap opinió ni decisió relatives a possibles alternatives per a les pròximes temporades.

En un comunicat, el grup d'entreteniment canadenc explica que ha demanat protecció per evitar la fallida a través d'una llei federal que permet a entitats insolvents reorganitzar-se i reiniciar totes les operacions empresarials. Amb la pandèmia del coronavirus, la cancel·lació d'espectacles i sense rebre cap ingrés, els problemes econòmics que s'anaven arrossegant s'han agreujat.

El Cirque ha anunciat que els patrocinadors injectaran 300 milions de dòlars una vegada s'hagi reestructurat la companyia per front a les obligacions pendents. També ha anunciat que l'acomiadament durant el març de gairebé 3.500 treballadors ha estat necessari per poder dur a terme la futura reorganització empresarial.

La companyia, que acumula un deute de 900 milions de dòlars, ha previst la creació de dos fons de 20 milions per indemnitzar el personal i contractistes.

 

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.