El projecte DietPyr dona valor a afegir la carn de vedella criada a la muntanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Evidenciar els beneficis del consum de vedella criada amb mètodes tradicionals i de muntanya i el valor afegit que aporta aquest tipus de ramaderia. Aquest és l'objectiu del projecte DietPyr subvencionat pel programa Poctefa i en el qual participa Andorra.

Andorra, a través de l'Associació de Pagesos i Ramaders, participa en el projecte transfronterer DietPyr, enmarcat en el programa Poctefa. Es tracta d'una iniciativa que pretén posar en relleu el valor afegit de la cria tradicional i de muntanya de bovins al Pirineu i els valors nutricionals positius que aporta la carn de vedella.

Així l'últim any hi ha previst un assaig clìnic sobre el consum de carn de vedella criada amb mètodes tradicionals. La idea és evidenciar que la carn de vedella té cabuda en les estratègies dietètiques locals al Pirineu dins d'una alimentació equilibrada i diversa.

En el programa també hi participen el Centre Gascó de Villeneuve de Pare´age, l’escola veterinària de Tolosa, la facultat veterinària de Saragossa, l'Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària i un institut de bioestadística d’Osca i tindrà una durada de tres anys.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.