El projecte PyriSentinel arriba a Andorra per analitzar la salut dels llacs

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cofinançat per la Unió Europea, el projecte PyriSentinel, estudia la biodiversitat de 300 llacs de França, Espanya i Andorra. S'ha presentat aquest dimarts i hi participen experts dels tres estats.

Els llacs d'alta muntanya tenen unes condicions geogràfiques i climàtiques que els converteixen en un observatori clau per estudiar l'impacte del canvi climàtic. Els microorganismes que hi viuen tenen un paper molt important a l'ecosistema i ajuden a saber-ne l'estat. Per això, l'investigador de l'AR+I, Manel Niell, posa de manifest què es el que volen fer. "La idea és que recollirem aigua de diversos punts d'aquests llacs i els filtraríem per veure els microorganismes que hi poden haver en aquests ambients". Amb l'objectiu últim de poder conservar-los. 

La coordinadora del projecte i investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Catalunya, Hannah Benisty, valora favorablement aquest projecte. "És molt important en l'àmbit europeu i crec que pot ser una manera de posar Andorra com un model a seguir".

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.