Prop de 800 llars demanen ajornar o fraccionar la factura elèctrica per la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Gairebé 800 llars han demanat un ajornament o fraccionament de la factura elèctrica des que va començar la crisi sanitària de la Covid-19. Ho ha anunciat el director general de FEDA, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, que enguany s'ha celebrat de manera telemàtica. La parapública ha previst per al 2021 uns 37 milions d'euros d'inversió.

Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, FEDA ha rebut 785 sol·licituds per ajornar o fraccionar el pagament de les factures.

Durant aquests mesos no s'ha tallat la línia de cap llar per impagament.

Pel que fa a les empreses afectades pel tancament, la parapública ha aplicat descomptes per valor de 2,4 milions d'euros, dels quals s'han beneficiat més de 3.500 clients.

Una crisi, la del coronavirus, que malgrat tot no tindrà un impacte excessiu en els comptes d'enguany, si bé el descens del consum ha estat unit a una baixada de la compra d'electricitat i un augment de la producció pròpia.  El director general de FEDA, Albert Moles, preveu "una disminució de la xifra de negoci d'un 10%". El resultat que tenien previst al pressupost de la companyia era d'uns 12 milions i "el real estarà relativament a prop, no ens hem de desviar molt i, per tant, no serà un daltabaix"

Per al 2021, FEDA ha previst 37 milions d'euros d'inversió. Poc més d'un milió es destinarà als projectes d'energies renovables: la planta fotovoltaica de Grau Roig, que podria entrar en funcionament entre final de l'any vinent i principi del 2022, i el parc eòlic al pic del Maià, per al qual encara queda una mica més d'un any d'estudis i dos mes de construcció.

La resta, bona part del pressupost, es destinarà a acabar la subestació de la Massana i la Línia d'alta tensió de Grau Roig, a més del projecte de cogeneració i, en especial, la xarxa de calor de la Comella.  

Informa: Laura Massegú
Imatge: Arxiu RTVA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.