Els propietaris podran oferir al Govern fins al 15 de desembre pisos per posar-los al parc de lloguer social

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els propietaris que vulguin cedir els seus pisos a l'Administració perquè aquesta els posi al parc de lloguer tenen fins al 15 de desembre per fer la seva proposta. Un cop comprats o bé llogats per l'Executiu, es posaran en arrendament a un preu assequible, és a dir, a un 25% per sota del que marca el mercat. 

Pisos buits o bé hotels que estan en desús fa temps. Ara, els seus propietaris tenen fins al 15 de desembre per oferir-los a l'Administració.

Un cop els pèrits hi hagin fet la inspecció in situ, l'Administració retornarà la proposta de compra o bé lloguer. 

Es busca generar un parc d'habitatge a preu assequible. Però, quan parlem precisament de preu assequible, a què ens referim? Respon el ministre d'Habitatge, Víctor Filloy. "És un càlcul en funció de dos paràmetres. L'un, la capacitat de les persones i de les famílies que se situaran en aquell recurs habitacional protegit, i l'altre, és el preu, que ha d'estar un 25% per sota del preu del mercat".

Encara no hi ha xifres de quants se'n podran adquirir, ni tampoc dates de quan els arrendataris en podran fer ús. De fet, serà un procediment lent. I el ministre Filloy n'és conscient. "Això no solucionarà la problemàtica de l'habitatge a Andorra. Hem de ser sincers, tot i que seria el nostre desig. Però com a mínim hem de començar a disposar de les eines necessàries per crear un model d'habitatge protegit".

Per fer-ho realitat, l'Executiu s'ha dotat d'un crèdit extraordinari de 19 milions d'euros al qual el Consell General va donar llum verd el passat octubre. Una partida exclusiva per a la compra o el lloguer dels edificis. De la rehabilitació, si és necessària, se'n farà càrrec el fons d'habitatge. 

Informa: Joan A. Sarmiento - Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.