Els propietaris de terres alerten del creixement urbanístic desmesurat i volen més control de la inversió estrangera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El creixement urbanístic és desmesurat i la situació, insostenible. És el que assegura l'Associació de Propietaris de Terres, que afegeix que el Govern hauria de liderar la presa de decisions per capgirar aquesta situació. Entre elles, controlar més la inversió estrangera que es concentra sobretot en la construcció.

Per l'Associació de Propietaris de Terres la situació urbanística s'ha descontrolat. I això, afirmen, inclou la densitat de població que, segurament, esdevindrà insostenible. Creuen que no es poden tancar els ulls a aquest fenomen.

"No controlem ni la densitat de la població, ni la densitat de les construccions, ni la densitat de les urbanitzacions. Tota aquesta situació suposarà encara més problemes de sòl a la societat andorrana".

Josep Duró, president de l'Associació de Propietaris de Terres

No creuen que la solució passi per una moratòria de la construcció, tampoc per no fer res. Demanen que el Govern lideri la recerca de respostes. Per exemple, revisar la llei d'urbanisme i controlar la inversió estrangera, que ha anat sobretot a la construcció.

"Si el 85% de la inversió es fa a la construcció, hi ha alguna cosa que no va bé. Si hi ha una voluntat de construir per part de la inversió, tant andorrana com estrangera, en un moment donat segurament s'haurà de parar".

Jordi Cerqueda, tresorer de l'Associació de Propietaris de Terres

En definitiva, consideren necessari que se'ls escolti més i també que es busquin solucions al problema de l'habitatge. Afirmen que, en aquest cas, també hi ha massa salaris baixos al Principat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.