La proposta de Xavier Mandicó al Festisport és fer el turisme accessible i universal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Festisport acull tot tipus d'activitats al llarg del cap de setmana. Entre aquestes, es troba el projecte de Xavier Mandicó, que des de fa anys treballa per a la integració de les persones amb diversitat funcional. Exposa que el Principat és un país que podria ser pioner en aquest sentit, però que actualment està mal gestionat.

Hem de pensar a crear una societat 4.0 que ofereixi un turisme universal, així presentava Xavier Mandicó el seu darrer projecte tecnològic on la intenció és oferir un turisme accessible. No només a les estacions d'esquí sinó en hotels, restaurants i comerços. Una proposta que de moment és inexistent al Principat.

El fisioterapeuta i consultor en disseny universal, Xavier Mandicó, ha explicat que el Navilense, el nom del projecte, pot ajudar a fer que les persones que "tinguin una discapacitat puguin moure's autònomament. També donem mesures de seguretat, etiquetatge de museu i d'espais oberts". 

Un projecte que ja s'ha començat a desenvolupar en diferents espais, però que consideren que cal ser conscients de la seva importància, no només com a societat sinó també des de les institucions.

Mandicó esmenta que "és vital que Andorra faci un gir amb la seva imatge de ser un país d'acollida i el que hem de fer és posar-nos al dia amb què està passant internacionalment".

Una conferència que s'ha desenvolupat al teatre de les Fontetes a la Massana, que també ha acollit la xerrada de l'alpinista Gonzalo Fernández.

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.