La protecció del medi ambient, leitmotiv de la festa major de Sornàs

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Últim dia de la festa major de Sornàs amb un protagonisme clar, l'ecologisme i la protecció del medi ambient. Durant la tarda, els infants han participat en un taller, on han fabricat un hàbitat per a espècies. Més tard, el dissenyador Joan Font ha mostrat la seva nova col·lecció, centrada en la reutilització de materials i la importància de la natura.

El medi ambient afronta en els darrers anys dos grans problemes.

Per una banda la gestió dels residus plàstics, sobretot els d'un sol ús, que triguen molt a descompondre's i suposen un repte a l'hora de tractar-los.

Per l'altra, la cura de la biodiversitat, que els pesticides i el mal ús del sòl han malmès, posant en perill una gran quantitat d'espècies.

D'això s'ha parlat durant el darrer dia de la festa major de Sornàs, en un taller on els més petits han construït un hotel d'insectes amb materials reutilitzats.

I, en un altre indret del poble, el dissenyador Joan Font ultimava els preparatius de Capsule 2020, la seva aposta per una moda més sostenible on prenen importància els materials naturals, com la molsa, però també objectes i peces de roba a les quals ha donat una segona vida.

Una col·lecció andrògina que critica el fast fashion i que s'inspira en el que per a ell és més proper, que és la naturalesa.

Després de vuit anys mostrant els seus dissenys, aquest ha estat el primer any en què el públic ha pogut adquirir les creacions.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.