El PS creu que l'augment d'alts càrrecs al Govern és una ofensa a la ciutadania i Terceravia demana una comparativa de la despesa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'oposició s'ha mostrat molt crítica amb el nombre de càrrecs del Govern. El Partit Socialdemòcrata ho qualifica d'ofensa a la ciutadania mentre que Terceravia ha presentat una pregunta a la Sindicatura demanant una comparativa de la despesa. 

Encara s'està pendent de nomenaments, però el Govern tindrà dotze ministres i dotze secretaris d'Estat. El PS recorda que és el màxim de ministeris permesos per llei i tot plegat ho veu desmesurat.

Pere Lòpez, president del grup parlamentari socialdemòcrata, creu que 'aquest número és una veritable ofensa cap als ciutadants perquè considerem que és totalment excessiu'.

Els sociademòcrates diuen que les secretaries d'Estat normalment complementen aquells ministeris de competències àmplies o alguna àrea sense ministeri. Per a ells aquest no és el cas.

'La voluntat de nomenar secretaris d'Estat, al nostre entendre, és respondre a un interés de donar llocs a persones clarament vinculades als respectius partits de DA, com de Liberals, on hi ha una necessitat real de que el ministre no pugui cobrir aquella parcel·la', ha afegit López.

López també ha indicat que és evident que augmentarà la despesa en salaris d'alts càrrecs i que un cop tancada tota l'estructura governamental voldrà saber quants diners representa. Una qüestió queTerceravia vol que es respongui al més aviat possible.

Per això el conseller Josep Majoral ha presentat a la Sindicatura una pregunta a l'executiu demanant una comparativa entre el nombre d'alts càrrecs del Govern anterior i aquest, i també pel que fa a sous.

'Tinc la sensació que ser un govern de projectes és un govern de cadires. Estem parlant d'un govern d'entre sis i set milions d'euros per legislatura, i desitjo i espero que aquest increment de despesa no repercuteixi aquells salaris baixos de govern tal i com reivindiquen els sindicats, ha expressat el conseller grup parlamentari Terceravia+UL.

El Govern va presentar aquest dimecres l'estructura d'alguns ministeris, tot assegurant que amb l'augment de càrrecs es vol reforçar l'acció política.

Informa: David Domingo
Imatge: Albert Refart
Locució: Silvia Callís

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.