El PS insisteix a invertir en més polítiques per garantir l'habitatge: "Cada cop és més complicat viure a Andorra"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Partit Socialdemòcrata torna a denunciar el que considera una absència de polítiques socials relatives a l'habitatge. Ho diu després d'entrar a tràmit parlamentari dues preguntes relatives a les declaracions que el raonador del ciutadà va fer a RTVA sobre aquesta problemàtica. En només dos mesos han rebut més de la meitat de queixes que acostumen a rebre en tot un any. 

Preu de pisos de lloguer desmesurats, inconsciència per part del Govern davant les dificultats de trobar habitatge i polítiques insuficients per solucionar la problemàtica. Són les conclusions que ha extret el Partit Socialdemòcrata d'una enquesta formulada a través de les seves xarxes socials.

Des de la formació etziben que la gent del país és secundària per als demòcrates i insisteixen que cal invertir més pressupost en polítiques socials.

El vocal del comitè executiu del partit, Joao de Melo , ha remarcat que "fa anys que la situació és totalment insostenible i que cada cop és més complicat viure a Andorra, sobretot per la classe mitjana i baixa."

En el mateix sentit s'ha pronunciat el secretari d'organització del PS, Pere Baró, que ha posat en relleu que "les polítiques socials estan per ajudar a la ciutadania". Retreu que "estan obsessionats amb el cost zero i el problema no està en gastar més o menys, aixó no ho critiquem". "El que critiquem és que es prenguin el país com un negoci on s'ha de fer diners. Les polítiques socials són deficitàries i sempre ho han sigut, però s'hi ha d'apostar".

També critiquen que el registre de propietat sigui voluntari i defensen que cal buscar mecanismes per alliberar pisos desocupats.

Tot en un escenari on els preocupa que la congelació del preu dels lloguers tingui els dies comptats i en el que les consultes sobre aquesta problemàtica al raonador del ciutadà han arribat a 80 en tan sols dos mesos, quan n'acostuma a rebre 150 en un any. Per això, el grup demanarà al Govern quina valoració en fa i quins mecanismes es preveuen per prorrogar la mesura.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Desirée Sala

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.