PS i Liberals critiquen el malbaratament de diner públic amb The Cloud

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

PS i Liberals no descarten demanar responsabilitats per la situació de l'edifici The Cloud. Mentre els socialdemòcrates tenen clar que demanaran la dimissió de totes les persones que hagin donat suport al projecte, els liberals volen esperar a tenir tota la informació per prendre la decisió. Sembla clar, però, que per a PS i Liberals la decisió presa avui pel Govern i per Andorra Telecom és la mostra d'una mala planificació.

Les reaccions a la decisió de suspendre el projecte The Cloud no s'han fet esperar. PS i Liberals han comparegut davant els mitjans per exposar el seu neguit.

Els socialdemòcrates tenen clar que s'han de depurar responsabilitats i consideren que han de dimitir totes les persones que hagin donat suport al projecte sense especificar càrrecs. La consellera Rosa Gili entèn que "és hora que s'assumeixin els errors" perquè el balanç del Govern de DA "és dramàtic". Ha citat "la inversió estrangera, Monitor Group i el turisme sanitari, on denuncia que "s'han llençat els diners".

Els socialdemòcrates reiteren que l'afer era la crònica d'una mort anunciada, un projecte d'entrada buit de contingut. Malgrat això diuen que el Govern ha fet un exercici de responsabilitat en aturar el projecte i recomanen que a la zona no hi facin rés més que sigui irreversible i que provoqui més malbaratament del diner públic.

Qui tampoc descarta demanar responsabilitats són els consellers liberals. Abans, però, volen tenir tota la informació sobre els diners que s´han gastat en tot el procès. Per això faran una demanda d´informació.

Els liberals consideren que la situació de The Cloud i les explicacions del Govern són inadmissibles i que un cop més l'executiu ha malbaratat diner públic. El conseller Ferran Costa ha criticat que "DA avui sap que no pot fer aquest projecte i ens diu que la setmana vinent ens dirà què hi fa". Creu que "això no és seriós" i "demostra que no hi ha una planificació seriosa, ni una estratègia acurada del que cal fer amb la gestió i els diners públics".

Qui ha aplaudit la decisió i la prudència del govern en l'afer ha estat Demòcrates per Andorra, que considera que la desviació feia necessari aturar el projecte.

El conseller d'SDP. Víctor Naudi, ha expressat la seva opinió a través de les xarxes socials. Recorda que la formació mai havia considerat The Cloud "un projecte viable" i critica també el malbaratament de diner públic.Informa: Sergi Cano/Hèctor Romance/Anna Pifarré
Imatge: Enric Fernández
Locució: Gerard Gort

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.