PS i Liberals presenten recurs d'inconstitucionalitat a la reforma de la Funció Pública

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Partit Socialdemòcrata i Liberals d'Andorra han presentat de forma conjunta un recurs d'inconstitucionalitat a la llei de la funció pública. Entre els principis que es consideren vulnerats hi ha les llibertats sindicals o el fet que s'obri la porta que, per reglament, el Govern pugui decidir al marge de la llei.

Presentació conjunta del recurs per part de socialdemòcrates i liberals al Tribunal Constitucional. Entre les qüestions en les que incidideixen hi ha la vulneració dels drets a la llibertat sindical que afecten als sindicats públics, per exemple en l'àmbit de la representativitat. També creuen que es vulnera el principi de seguretat jurídica i el de reserva de llei. En aquest darrer punt adverteixen que la llei dona marge que per reglament el Govern de torn pugui fer allò que consideri.

El cap de llista del PS, Pere López, ha dit que la voluntat és "recollir la mala gestió de la funció pública per part de DA i que al llarg del procés de tramitació no s'ha volgut tenir en compte la veu dels sindicats". D'aquesta situació, afegeix, "resulta un text que des del punt de vista polític i jurídic els drets dels sindicats i la participació en la presa de decisions està clarament malmesa".

Amb el nou text també es considera malmesa la figura del funcionari. I que el nou marc pot debilitar la neutralitat del treballador públic. El cap de llista de Liberals, Jordi Gallardo, remarca que en aquest aspecte la nova llei "va en detriment d'una funció pública no polititzada". Es mostra a favor "d'una funció pública basada en la meritocràcia amb processos clars i transparents".

La llei de la funció pública es va aprovar al gener amb els vots favorables de la majoria. Tota l'oposició va votar en contra i també es va rebre la desaprovació dels sindicats.

Liberals d'Andorra ha assegurat que estudia presentar recurs a d'altres textos que s'han aprovat en la recta final de la legislatura.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.