El PS proposa destinar 45 milions a habitatge públic els propers 4 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El grup parlamentari socialdemòcrata vol que es destinin 45 milions d'euros els properes 4 anys a polítiques d'habitatge que, en part, vindrien d'un impost finalista als pisos buits. És la part més destacable de la quinzena d'esmenes que ha presentat als pressupostos.

El PS és conscient que les esmenes que ha presentat sobre l'habitatge "no veuran la llum", però tot i així considera essencial destinar uns 45 milions fins al 2025 a crear uns 400 habitatges públics amb preus assequibles.  

Uns 33 milions vindrien d'altres partides com el recinte multifuncional i la resta, d'un impost finalista als pisos buits. Creu que aquestes polítiques farien possible baixar un 10% el preu dels habitatges.

El president del grup, Pere López,  ha criticat que "els actuals governants més enllà de determinats anuncis, i de les rebaixes fiscals i facilitacions que s'han fet per als projectes d'inversió immobiliària especulativa, no tenen la voluntat política de donar solució veritable al problema de l'habitatge".

També ha presentat una esmena demanant que es faci un estudi sobre la viabilitat d'un centre de salut mental. La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha esgrimit que "el panorama que ve no és massa més alentidor". No entén "com coneixent aquesta situació el Govern no ha dotat al seu pressupost el centre salut mental".

Finalment, ha defensat que l'Arxiu Nacional no hauria d'anar a l'hotel Rosaleda sinó a les instal·lacions de Radio Andorra.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.