El PS proposarà Rosa Gili i Judith Salazar a la Sindicatura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Finalment hi haurà dues candidatures als càrrecs de síndic i subsíndic. A l'aposta demòcrata, amb Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila, s'afegeix una del Partit Socialdemòcrata, que ha presentat Rosa Gili i Judith Salazar. Per a les secretaries hi ha dos noms: Susanna Vela, del PS, i Ferran Costa, de Liberals.

Hi haurà dues opcions per als càrrecs principals a Sindicatura. Demòcrates ha presentat Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila; enfront hi haurà la candidatura socialdemòcrata, amb Rosa Gili i Judith Salazar. Per tant, hi haurà pugna en la votació. El PS lamenta que Demòcrates hagi ignorat la seva proposta de fer una sindicatura plural. Jordi Font assegura que han "esgotat totes les vies de negociació per a que la Sindicatura fos una eina representativa de tot l'arc parlamentari però hi ha hagut una oposició frontal de DA, que creu que li correspon per ser la força més votada. No hem pogut arribar a cap acord i hem tirat pel dret".

Demòcrates es mostra sorprès perquè el PS s'hagi presentat a tres càrrecs, una decisió que diu que va en contra de la sindicatura plural que proposaven. En un comunicat afirma que els socialdemòcrates han volgut desbancar-los de les institucions. També ha anunciat que votarà la candidatura liberal de Ferran Costa per a la secretaria. Tant Costa com Susanna Vela tenen garantit el lloc.

Perquè síndic i subsíndic surtin escollits cal majoria absoluta en primera volta. Si això no passa, n'hi ha prou amb majoria simple en la segona.

Ciutadans Compromesos ha anunciat el suport a Demòcrates i els seus dos consellers poden acabar sent importants. Terceravia des de l'inici ja va dir que no presentaria candidatures

Informa: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.