El PS veu una extralimitació de la fiscalia per recomanar al TC que s'arxivi el recurs d'inconstitucionalitat a la llei de seguretat pública i de sanitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El PS ha denunciat l'informe de la fiscalia que recomanava al Tribunal Constitucional que arxivés el recurs de Terceravia sobre la llei de seguretat pública i de sanitat. Comptava amb la signatura de dos consellers socialdemòcrates perquè pogués ser admès i la fiscalia considera que no s'hauria d'admetre perquè els consellers del PS van votar a favor. El PS ho veu una ingerència política.

Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez van donar suport al recurs al Constitucional de Terceravia a la llei de seguretat pública i sanitat, tot i que el PS va votar a favor. Asseguraven que volien que l'alt tribunal ho estudiés. Ara denuncien que la fiscalia ha recomanat que s'arxivés precisament per això i creuen que s'ha extralimitat.

"L'argument per invalidar aquest recurs seria que les nostres signatures, havent votat a favor, no haurien d'haver pogut exercir-se. No hauríem d'haver pogut exercir el dret que ens reconeix el Tribunal Constitucional de presentar un recurs d'inconstitucionalitat", detalla Sánchez, qui afegeix que ho han "constatat amb preocupació". I afirmen que ja hi ha hagut altres vegades en què el fiscal general ha actuat de manera "política".

Finalment, el Tribunal Constitucional ha acceptat aquest recurs de Terceravia i l'està estudiant.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada
Locució: Anna Mata

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.