Els PS vol vincular el futur de CTRASA a l'economia circular

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els socialdemòcrates volen que la modificació de la llei de CTRASA es vinculi a la d'economia circular. Aquesta és una de les esmenes que el grup presentarà a la llei de CTRASA. L'altra és la redacció d'un pla a 13 anys de dimensionament i obsolescència de la infraestructura. Entenen que l'aplicació d'una economia circular reduira la generació de residus que afectarà la viabilitat del CTR

La llei de CTRASA busca eliminar el règim de concessió i que esdevingui un instrument de gestió directa del Govern a través de FEDA. Els socialdemòcrates volen anar més enllà i vincular aquesta llei a la d'economia circular.

Un text aquest darrer que busca reduir cada vegada més els residus que es generen, per això entenen que han d'estar lligades. Hi afegeixen la redacció d'un pla específic que prevegi les accions entre el 2022 i el 2035 que puguin afectar la viabilitat d'una infraestructura basada en la valorització de residus. 

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny argumenta que "si es duen a terme polítiques basades en la prevenció, reutilització i reciclatge, el nombre de residus que es generi serà molt menys". Per tant, addueix, "ens trobarem en una situació en què els models d'incineració o queden de forma residual o queden obsolets, i aquesta és la qüestió".

Ha afegit que aquest pla ha de preveure aspectes com ara la importació de residus de Catalunya i el de xarxa de calor de la Comella, que recordem-ho converteix en energia la calor residual del centre de tractament de residus. Un projecte, aquest darrer, amb un cost de 15 milions d'euros. 

Informa: Anna Pifarré 
Imatge: Pere Besolí 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.