Els psicòlegs confien en la voluntat política del Govern pel seu ingrés a la CASS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'entrada dels psicòlegs en la cartera de serveis de la sanitat pública encara no és una realitat, però aquests professionals han tornat a la taula de negociacions amb el ministeri de Salut.

Des del mes de juliol psicòlegs i ministeri de Salut tornen a la taula de negociacions per tractar l'entrada d'aquests professionals a la cartera de serveis de la sanitat pública.

La pandèmia ha frenat en un primer moment aquestes converses que ara es reprenen i segons el degà del Col·legi de Psicòlegs, Òscar Fernández, amb una mica més de voluntat política de tirar-les endavant "que en altres moments no ha existit". "Sembla que estem més a prop que aquesta incorporació sigui una realitat", ha dit.

Els psicòlegs no preveuen una entrada parcial del col·lectiu a la CASS, encara que en anteriors negociacions sí va ser una possibilitat, ja que segons ha explicat Fernández,  creien  "que era una forma de negociar". Defensa que és necessària "una incorporació global que presti servei a tota la població".

L'altre pilar del debat és el tracte personalitzat i el paper dels psicòlegs en el diagnòstic i tractament. "No podem establir criteris homogenis per a tota la població, els psicòlegs hem de tenir la possibilitat de diagnosticar i decidir quin és el millor tractament per a cada pacient", ha argumentat Fernández.

La possible entrada dels psicòlegs al circuit de la CASS donaria resposta a moltes persones que necessiten aquest professional i per motius econòmics no es tracten. D'aquesta manera certs estats lleus poden derivar en patologies greus.

Informa:Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares
Locució: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.