Una quarantena de joves s'han acollit als ajuts d'Afers Socials per emancipar-se

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat ha atorgat 46 ajuts a joves perquè es puguin independitzar. La mitjana ha estat de 1.800 euros per cap i encara queda disponible la meitat de la partida pressupostària reservada. El ministeri, en total, hi ha destinat 92.000 euros. 

46 persones han pogut accedir al Programa d’impuls per a l’emancipació dels joves des del desembre. Són la meitat dels que ho han demanat i la majoria tenen entre 26 i 28 anys i s'han independitzat a Andorra la Vella.

En total, s'han atorgat 92.300 euros: 83.000 per finançar els dos mesos de dipòsit i el primer mes corrent que s'ha d'abonar per accedir a un nou habitatge. Els 9.200 restants han estat per subvencionar l'abonament de transport públic, durant un any, a 20 joves que s'han emancipat fora de la vall central.

Es van reservar 200.000 euros de partida pressupostària per a aquests ajuts, que es preveu reduir a 150.000 l'any vinent, ja que actualment encara hi ha la meitat del pressupost disponible, perquè bona part dels sol·licitants no complien els requisits.

La ministra d'Afers Socials, Joventut i Habitatge, Judith Pallarés, ha afirmat que un dels elements necessaris és tenir feina estable, que esdevé "un condicionant" perquè durant la pandèmia aquesta qüestió ha estat complicada. Tenint en compte la recuperació en l'àmbit laboral, "esperem que els joves s'animin una mica més". 

Ara bé, el ministeri en fa una bona valoració i informa que els ajuts encara es podran sol·licitar d'aquí a final d'any.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.