El quart d'Ordino espera que la venda de l'hotel Casamanya es desbloquegi després de l'estiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El futur de l'antic hotel Casamanya podria desbloquejar-se a partir de setembre. Aquesta és, almenys, l'esperança que té el quart d'Ordino, que aposta per vendre l'immoble a l'Associació Montessori, que vol instal·lar-hi un nou centre educatiu. Per poder fer-ho, però, cal dur a terme modificacions legislatives, que vol analitzar amb el ministeri de Cultura, ja que es tracta d'un bé inventariat de titularitat pública.

El quart d'Ordino espera donar amb urgència una funcionalitat a l'antic hotel Casamanya pel deteriorament de l'edifici, que roman tancat des del 2003. La seva voluntat continua sent vendre l'immoble a l'Associació Montessori, que proposa la instal·lació d'un centre educatiu.

En tractar-se d'un bé inventariat de titularitat pública, però, cal aplicar modificacions legislatives per poder efectuar la venda a una entitat privada, que, a més, s'hauria de fer a través d'una subhasta pública.

Segons ha explicat la primera llevadora del quart, Mònica Coste, resten a l'espera de mantenir una segona reunió amb la ministra de Cultura, que continua analitzant les diferents opcions per trobar-hi una solució. Coste ha indicat que, mentrestant, no tanquen la porta a qualsevol altra proposta, com ara, la d'ubicar-hi una residència per a gent gran, que s'estudiaran amb assessorament jurídic. A hores d'ara el quart descarta instal·lar-hi una residència per als investigadors de Grifols o un supermercat, per la falta de concreció dels projectes.

Per la seva banda, l'Associació Montessori, que ja disposa d'inversors per comprar l'immoble, també espera els canvis que pugui haver-hi a partir de setembre. Mentre, però, l'entitat ha analitzat altres emplaçaments, com ara, Sant Julià de Lòria.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.