Els quatre candidats d'Andorra la Vella, coincideixen que l'habitatge ha de ser una prioritat

Els candidats a la llista territorial d'Andorra la Vella, han coincidit en buscar solucions per poder millorar la situació de tensió que viu la qüestió de l'habitatge al país. El Multifuncional ha estat també tema del debat, com també l'encaix amb Europa, la inversió estrangera, o el nivell de vida entre d'altres. Són qüestions que s'han tractat al debat territorial d'Andorra la Vella.

El candidat del PS SDP +, Joaquim Miró, creu que el problema de l'habitatge ha de ser una prioritat. La situació és molt delicada i s'ha de treballar de manera unificada entre administració i privats per poder treure pisos de lloguer assequible.

"No ens en sortirem, ni l'administració sola, ni els privats sols. Crec que s'ha de fer de tal manera que el problema de l'habitatge passi a ser el primer problema del país. I entre privats, públics, comuns i Estat puguem arribar d'una vegada per totes."
Joaquim Miró, candidat del PS SDP + a Andorra la Vella

La candidata de Demòcrates + Liberals a Andorra la Vella, creu que la capital ha estat treballant per poder millorar la situació de l'habitatge. Sobre el multifuncional, espera que la pròxima legislatura sigui el moment de tirar endavant d'una vegada el multifuncional com a dinamitzador també del turisme i el comerç de la parròquia.

"El multifuncional el porto defensant des de fa molts anys, la pandèmia l'ha frenat, però crec que estem en la bona línia i és necessari per al nostre país, per Andorra la Vella i també pel comerç que està patint. Hem de crear noves expectatives perquè la gent continuï venint a Andorra amb un turisme de qualitat pel que apostem, menys massificat i de més qualitat."
Conxita Marsol, candidata de Demòcrates + liberals a Andorra la Vella

El candidat de Concòrdia, Martí Alay ha parlat de la inversió estrangera. La formació no està en contra, però diu que ha tensat molt el mercat immobiliari. Proposen més implicació al Ministeri d'Economia.

"Nosaltres no som els del no, som els del sí. Sí a la inversió estrangera diversificadora, només un 5% des del 2012. I això és el que volem, però no solament això. Nosaltres no volem pensar solament amb els de fora, nosaltres proposem reformar tots aquests satèl·lits que hi ha al voltant del Ministeri d'Economia per fer un departament que ajudi a les empreses andorranes a exportar."
Martí Alay, candidat de Concòrdia a Andorra la Vella

Sobre el projecte de potenciament de la cultura al barri antic, Alay l'estima ens uns 14 milions d'euros. Finalment, la candidata d'Andorra Endavant, Elisa Muxella, deia que no pot ser que a rendes baixes de padrins que tenen un pis en propietat, no se'ls ajudi.

"Per les persones jublidades , tres quarts del mateix, les jubilacions són les que són. Molts padrins no arriben a final de mes i quan demanen una ajuda a Govern no se li dona l'ajuda si tenen un pis de propietat. A veure, s'han de menjar les rajoles? Són coses que són incomprensibles."
Elisa Muxella, candidata d'Andorra Endavant a Andorra la Vella

Els candidats han estat d'acord en l'acostament a Europa, la millora en les pensions i en l'avortament en els tres supòsits bàsics.

Informa: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.