Queixes dels veïns del Pas pel soroll i els incidents durant les nits d'hivern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada any per aquestes dates al Pas de la Casa s'estableix un debat a causa d'un cert tipus de turisme. Es tracta de milers de joves que visiten el poble i que monopolitzen les nits omplint-les de soroll i incidents. Els veïns es queixen per les molèsties, mentre que sectors empresarials defensen que aquests grups també aporten diners.

és un debat que fa anys que dura i que amb l'arribada de la neu s'intensifica. Aquests dies 2.000 joves belgues han passat uns dies al Pas i dissabte a la nit es va organitzar una macro festa de comiat. Aquest tipus de turisme aporta diners però també soroll i comportaments incívics a causa de l'alcohol. L'associació de veïns assegura que els aldarulls afecten el descans dels residents i dóna una mala imatge del poble.

Des d'Iniciatives turístiques del pas consideren que la solució passa per restringir a una zona concreta l'estada d'aquest tipus de turisme.

Els veïns fa anys que reclamen un nou model, que sigui capaç d'atreure un altre tipus de visitants.

Aquesta demanda topa amb els interessos d'alguns sectors empresarials que defensen l'aportació que per a l'economia de la vila té el turisme juvenil.

L'associació de veïns assegura que els aldarulls pertorben la tranquil·litat i el benestar de les famílies, fins al punt que a l'escola s'han detectat casos de nens que han vist afectat el seu rendiment a causa de la manca de descans.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.