El raonador critica el to amenaçador del representant dels propietaris i no veu "raonable, moderada ni intel·ligent" la seva posició

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El raonador del ciutadà ha insistit aquest divendres a l'Ara i Aquí d'RNA en la gravetat de la problemàtica de l'habitatge.

Un tema que ha tornat a ser el protagonista en el darrer informe presentat aquesta setmana i que, ha alertat, mostra la situació "prepandèmia". Per tant, les grans preocupacions centrades en l'habitatge i les prestacions socials s'agreujaran amb la Covid-19. Per aquest motiu ha demanat que la congelació dels lloguers es mantingui dos anys més, una postura a la qual s'hi oposen els propietaris, que han anunciat que acudirien a la justícia. 

Per aquest motiu Marc Vila ha criticat amb rotunditat l'actitud del nou president de l'associació de béns immobles, Artur Homs. Creu que, tot i que acudir a la justícia "és legítim", Homs s'ha enrocat i està utilitzant un to amenaçador i coercitiu per evitar la intervenció de l'Estat en el sector. Segons el raonador, aquesta no és una posició  "raonable, moderada ni intel·ligent".  "Dir que l'Estat no ha de fer res ho trobo fora de raonabilitat en un estat de dret democràtic i social". "Ha d'intervenir quan un sector de l'economia està distorsionat en benefici d'uns i en perjudici d'altres".

Vila ha defensat que "tota mesura és poca per garantir un habitatge digne a un preu raonable". "No és el moment de tirar enrere mesures que donen resultat com la pròrroga dels lloguers". Considera que "seria terrible veure pujades dels preus dels lloguers com va passar fa dos anys" i avisa de la importància d'estar "molt atents" a les conseqüències de la pandèmia en el teixit social.

La CASS, les ajudes socials i les pensions són els altres grans aspectes que va exposar el raonador en la presentació de l'informe.

Entrevista completa al raonador del ciutadà a l'Ara i Aquí:

Informa: Yasmina Canedo-Jordi Domingo-Sílvia Mestre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.