El raonador denuncia la manca de pisos socials i l'augment de les queixes pels preus dels lloguers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El raonador del ciutadà ha informat que les queixes sobre els augments abusius dels lloguers han augmentat força respecte de l'any passat. Marc Vila ho ha fet durant la presentació de l'informe del 2017.

Marc Vila ha assegurat que el 2017 va rebre sis queixes sobre increments abusius de lloguers i en enguany ja en són 21. A més, hi ha d'altres que es podrien interpretar com a augments disfressats de preu.

Ha reiterat la necessitat que hi hagi pisos socials com a la resta d'Europa, on representen un alt percentatge dels habitatges. Segons indica, "la mitjana europea és d'un 17% i a França representa el 25%". "No veig per què Andorra ha de ser l'excepció amb zero", denuncia afegint que aquest tema "serà motiu d'un informe especial i del raport del 2018".

El PS ha donat suport a aquestes valoracions del raonador del ciutadà. El conseller Gerard Alís remarca "que s'ha parlat llargament del problema greu de l'habitatge i la necessitat de prendre mesures actives per pal·liar aquesta situació. No només la carestia sinó la dificultat de trobar habitatges a Andorra i les conseqüències que això comporta".

Vila també ha informat que Andorra la Vella acollirà al novembre una trobada iberoamericana de la institució.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.