El raonador estrena nova seu a Casa Bauró dilluns vinent

La institució del Raonador del Ciutadà canvia de seu el pròxim dilluns, dia 19. Deixa, doncs, el despatx que ocupava a l'edifici del Consell General per tal de traslladar-se a Casa Bauró, on fins fa uns mesos hi havia la Biblioteca Nacional, que ara es troba a l'antic hotel Rosaleda d'Encamp.

El canvi de seu es fa amb la "voluntat de reforc¸ar la independe`ncia i visibilitat de la institucio´, aixi´ com per oferir un espai me´s auto`nom i accessible a la ciutadania, especialment per a les persones amb diversitat funcional", segons ha assenyalat el raonador del ciutadà, Marc Vila.

Les noves instal·lacions, al cor del Centre Histo`ric de la capital, estan distribui¨des en quatre plantes: amb una zona de recepcio´ adaptada a les persones amb mobilitat redui¨da, dues plantes de treball i arxiu, i un cap de casa. Aquesta distribucio´ permetra` millorar el servei a la ciutadania i donar resposta a les noves funcions que la reforma de la llei de la institucio´ de l’octubre de 2017 atorga al raonador. Funcions que es concreten substancialment en la informacio´ i l’assiste`ncia a les persones que puguin considerar que els seus drets han estat vulnerats per l’administracio´.

Aixi´ mateix, pel seguiment del contingut i els efectes de la normativa que incideix en la lluita contra la discriminacio´ i el racisme, i la sensibilitzacio´ de la ciutadania en tot el que estigui relacionat amb aquestes mate`ries. A me´s, la llei de 2017 fa extensives les compete`ncies del raonador del ciutada` per rebre i tramitar les queixes i les reclamacions que concerneixen les relacions de la ciutadania amb persones o entitats privades, no nome´s quan es tracti de l’acompliment de les funcions relacionades amb la lluita contra el racisme, la intolera`ncia i la discriminacio´, sino´ tambe´ en relacio´ amb la defensa i la proteccio´ dels drets dels menors d’edat i de les persones discapacitades.

La institucio´ mante´ l’horari habitual d’atencio´ al pu´blic. De dilluns a divendres de les vuit del mati´ a les tres de la tarda, de forma ininterrompuda.

Informa/Imatge: Agència ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.