La rebaixa de sou dels alts càrrecs del Govern i d'entitats públiques i parapúbliques anirà del 10 al 20%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern entrarà a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència aquest dissabte un projecte de llei que contempla mesures de racionalització del sector públic. Preveu una rebaixa del sou dels càrrecs electes i de lliure designació de l'executiu i de les entitats públiques i parapúbliques. El projecte també encomana a les entitats afectades plans de racionalització i d'ordenació de recursos humans.

El text estableix una reducció sobre les retribucions mensuals entre el 10 i el 20% i afecta el cap de Govern, ministres, secretaris d'Estat, la secretària general del Govern, el cap de gabinet, la cap de protocol i els ambaixadors.

S'aplicarà a partir de juny fins desembre, si bé es podria allargar al 2021 en funció de l'evolució de la situació. La forquilla màxima, el 20%, s'aplicarà a aquells sous superiors a 6.000 euros. Un 15% a partir de 5.000 euros i el 10% per a les retribucions inferiors a 4.000 euros. Així ho ha explicat la ministra de Funció Pública, Judith Pallarès en la roda de premsa d'aquest divendres.

El Consell General, els comuns, el Tribunal Constitucional i el Consell Superior de la Justícia no hi estan obligats en l'exercici de l'autonomia financera, però poden adoptar les mateixes mesures.

La llei preveu també plans de racionalització econòmica i d'ordenació de recursos humans per a les empreses afectades. El cap de Govern, Xavier Espot, es mostra convençut que tothom seguirà el mateix exemple i ja ha avançat que els consellers generals de DA han decidit aplicar-se la retallada.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest divendres 22 de maig:

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.