Les rebaixes d'hivern s'allargaran fins al 27 de març

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A l'espera de la confirmació oficial, el Govern allargarà el període de rebaixes d'hivern fins al 27 de març i en el cas de les botigues d'esports, fins al 12 d'abril. Aquesta ha estat una de les propostes que molts comerciants, sobretot els que venen articles de moda, han demanat a l'executiu per poder exhaurir l'estoc que porten acumulant des de fa setmanes. La lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell dona un bri d'esperança a un sector que està vivint una de les campanyes de rebaixes més nefastes dels darrers anys.

Els cartells de rebaixes podran mantenir-se als aparadors unes setmanes mes. Segons confirma el sector comercial dels principals eixos d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, el Govern ha donat el vistiplau a la proposta d'allargar les rebaixes d'hivern, que s'hauria d'aprovar aviat.

D'aquesta manera, el període finalitzarà el 27 de març i en el cas dels establiments dedicats a la venda d'articles i material d'esports d'hivern, el 12 d'abril. El novembre passat ja es va acordar amb el gremi la possibilitat d'ampliar el període, tenint en compte les restriccions de l'entorn.

La presidenta de l'associació de comerciants de l'Eix Central, Sònia Yebra, xifra en "un 15-20% l'arribada del turisme francès" i confia que allargar les rebaixes "pot ajudar a vendre els estocs", tot esperant que es relaxin les restriccions a Catalunya en les properes setmanes.

La proposta, sobretot, prové del sector de la moda, que, en la majoria de casos, ha rebut productes de la propera temporada i no han pogut exhaurir l'estoc que porten acumulant des de fa setmanes. "El producte d'estiu ja arribat a la botiga i el d'hivern encara no s'ha venut",  indica el vicepresident de l'associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Antoni Miralles.

El consum local ha donat suport al sector, però no ha estat suficient. La mirada es fixa a hores d'ara a l'alleugeriment de les restriccions a Catalunya.

De moment l'assimilació d'Andorra amb la comarca de l'Alt Urgell a efectes de mobilitat no es nota en l'afluència de clients. Això sí, s'espera que aquest cap de setmana es comenci a capgirar la situació, sobretot, tenint en compte que al territori veí els comerços no essencials romanen tancats dissabte i diumenge.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.