La recollida d'escombraries de Soldeu-el Tarter concentra 80 nens dels equips nacionals d'esquí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La recollida d'escombraries a Soldeu-el Tarter ha reunit 80 joves dels equips nacionals d'esquí. Una jornada amb més de 25 anys de recorregut i on, encara, el plàstic segueix estant molt present. L'important, assenyalen, és mantenir les muntanyes netes i conscienciar la societat que cal fer petits esforços per preservar el medi natural.

Els nens dels clubs d'esquí tenen clar que la seva generació canviarà el món. I ens han explicat com anava la recollida d'escombraries a les pistes. Una iniciativa organitzada des de fa temps per conscienciar sobre la necessitat de ser respectuosos amb el medi ambient. 

El cap del sistema integrat de gestió del departament de Qualitat i Medi Ambient de Soldeu-el Tarter, Víctor Torres, explica que aquests dies s'han centrat en les pistes de competició. "Ens hem centrat a les pistes com la de l'Àliga perquè és on ells entrenen, on ells estan el màxim de dies de la temporada".

Una jornada on s'han trobat residus de tota classe, però sobretot plàstics i burilles de tabac. 

La recollida va començar fa més de 25 anys i, per sort, ja no es recull la mateixa quantitat que anys enrere. Ho recorda l'exdirector de Qualitat i Medi Ambient, Ton Naudi, que esmenta que durant els primers anys "la quantitat de viatges per recollir ferros i cables era terrible".

80 infants han participat de la recollida de residus a Soldeu-el Tarter, en un moment on el risc d'incendi és alt i on la llum del sol i la calor poden causar foc a la muntanya. Per això, és important fer aquestes accions, com a mínim, un cop l'any. 

Informa: Roser Puigbò 
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.