Recollida de signatures per reobrir l'internat del Lycée

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'internat del Lycée Comte de Foix que dona majoritàriament cobertura als alumnes del Pas de la Casa va tancar el mes de març del 2020 per obres de reforma i un cop acabades no tornarà a posar-se en marxa per manca de mitjans. Ara una mare ha iniciat una recollida de signatures demanant que reobri per donar cobertura a la vintena de famílies que el necessiten. Ja en té 1.400.

La Sylvie Lasserre viu al Pas de la Casa i és mare de tres alumnes del lycée que utilitzen el seu internat. Un servei molt important per aquests alumnes que aquest curs hauran de tornar a pujar i baixar del Pas de la Casa cada dia amb els problemes de trànsit i del temps, sobretot a l'hivern.

Vol deixar clar que la iniciativa no va en cap cas en contra del centre escolar sinó més aviat buscar suports i fer força per donar més mitjans al centre francès.

Diu que la vintena de famílies que hi ha al darrere de la petició volen millorar la situació d'aquests alumnes que veuen complicat el seu aprenentatge amb trasllats llargs per carretera cada dia de 2 a tres hores i amb dificultats per poder tenir uns horaris correctes per fer deures i activitats extraescolars.  

L'internat es va tancar el març del 2020 i segons assegura Lasserre no es preveu que reobri com a mínim fins al curs 2022-2023. I és que segons li han assegurat, el Lycée haurà de doblar efectius aquest curs per poder fer front al trasllat d'alumnes a l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls i no tindrà prou personal per a l'internat.

La voluntat amb la recollida de signatures és portar-la a totes les instàncies afectades, tant al país com a França. De fet ja l'han fet arribar al ministre d'Educació francès. Esperen ajudi a desbloquejar la situació i permeti reobrir l'internat aquest curs. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Desirée Sala

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.