Es recupera el ritme d'importacions tot i els ingressos encara inferiors als de l'any passat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El volum d'importacions gairebé ha recuperat el ritme de l'any passat tot i els mesos d'aturada. El que encara està molt per sota són els ingressos a la duana, que són un 26,6% inferiors, a aquestes altures d'any, respecte al mateix període de l'any passat. Tot i així, aquest mes han augmentat força respecte al setembre del 2019.

La duana va recaptar el mes passat més de disset milions d'euros per importacions, un 21% més respecte al setembre del 2019. Per primera vegada aquest any, la recaptació ha estat superior a la del mateix mes de l'any passat. L'aturada de l'activitat econòmica i el confinament causat per la pandèmia van ocasionar una caiguda sense precedents de la recaptació els primers mesos de l'any. El maig passat es van ingressar tres milions, un 82% menys, la pitjor xifra mai registrada des que es publiquen les dades. A hores d'ara, l'acumulat és un 26,6% inferior al d'aquestes dates de l'any passat.

Els ingressos per les taxes sobre les importacions de tabac són els que més augmenten respecte al setembre de l'any passat; ho fan gairebé el 58% i assoleixen una recaptació de 9,2 milions d'euros. Tot i així, també en aquest cas cal tenir en compte que els mesos de maig i juny la recaptació va ser el 98 i 85% inferior que l'any anterior. En el cas dels combustibles, les importacions han generat el 7,2% menys d'ingressos a la duana i han sumat 3,7 milions d'euros.

En total, el volum d'importacions aquest setembre ha estat gairebé de 104 milions d'euros, un 3,8% menys que el mateix mes de l'any anterior. No obstant aquestes xifres, l'acumulat d'importacions de gener a setembre d'aquest exercici només està un 0,1% per sota de l'acumulat d'aquests mesos del 2019.

Informa: Oliver Jaén-Ester Pons
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.