Recuperar els alumnes que s'han quedat pel camí amb la Covid-19, un dels principals objectius dels docents

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La nova junta del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) treballa per fer recuperar la motivació a aquells alumnes que l'han perdut, en bona mesura per la pandèmia de la Covid-19. Alhora, està tancant una plataforma per donar veu a tots els col·lectius que representa amb la voluntat de recollir les seves propostes i donar-hi resposta. 

"Hem perdut alguns alumnes pel camí malgrat els esforços i haver posat al seu abast els recursos necessaris per seguir les classes en línia", han assenyalat la nova secretària general del SEP, Marisa Santos, i la secretària d'organització, Carla Guinot, aquest dimecres en una entrevista a 'Els matins de la Nacional'.  Han posat en relleu que el model online necessita un grau d'autonomia que no tots tenen i, a més, que no totes les famílies hi poden estar al darrere.

Amb tot, s'han mostrat optimistes i han afirmat que els podran recuperar i redreçar en els estudis, tot i ser conscients que a hores d'ara no se'ls pot exigir el mateix que es demanava abans de la pandèmia.

Santos ha manifestat la bona predisposició dels joves a rebre la vacuna contra la Covid-19. En aquest sentit, ha afegit que cada vegada hi ha més docents que han fet el pas. "Estem arribant al 90%", ha dit remarcant que no s'ha de barrejar "vacuna amb immunitat".

D'altra banda, el SEP treballa en la creació d'una plataforma per donar veu a tots els col·lectius que engloba, que van més enllà del professorat. Es pretén, així, recollir propostes dels diferents àmbits per donar-hi resposta a través de la creació de grups de treball.

No ha volgut entrar a valorar l'afer del vel de l'alumna del Lycée Comte de Foix perquè, ha dit, és una qüestió que està judicialitzada i no els pertoca entrar-hi. 

Entrevista completa a les noves membres de la junta del SEP, Marisa Santos i Carla Guinot:

Informa: Montse Grau

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.