La reforma laboral podria incloure l'excedència amb reserva de plaça a les empreses privades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El grup demòcrata ha presentat 40 esmenes a la reforma de la llei de la funció pública que s'havien acordat prèviament entre sindicats i Govern un cop la llei ja era a tràmit parlamentari. Entre les esmenes hi ha la de limitar les excedències amb reserva de plaça per ocupar càrrec públic a dos mandats. És un aspecte que els demòcrates també volen incloure en el sector privat via esmena a la reforma laboral.

La limitació de l'excedència amb reserva de plaça per ocupar càrrec públic a dos mandats és una de les quaranta esmenes que els taronges han presentat a la reforma de la llei de la funció pública. És una qüestió que també volen incloure en la reforma laboral, és a dir, al sector privat, segons ha explicat el conseller general Marc Ballestà.

Ho ha dit en l'exposició de la quarantena d'esmenes que el grup ha presentat a la reforma de la llei de la funció pública. Entre les esmenes hi ha la de limitar les incompatibilitats per no afectar el col·lectiu interí o mantenir l'antiguitat als eventuals que passin a ser fixes. També es manté el compromís que el canvi dels triennis per quinquennis no es farà fins que s'hagin desplegat tots els reglaments de la llei.

A més, redueix el perjudici econòmic de la reubicació per motius de salut i permet treballar més enllà de l'edat de jubilació. Aquest dimarts les han presentat als sindicats, que des de l'inici s'han mostrat contraris al text legislatiu. "S'han entrat esmenes a l'articulat. La resta dels grups parlamentaris també entraran les esmenes que creguin oportunes. Del treball en comissió també poden sortir noves modificacions", ha recordat Ballestà.

També pretenen especificar en la llei del pressupost la creació de noves places per facilitar el control parlamentari.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.