El reglament de la borsa de treball d'Educació preveu una convocatòria anual per a noves places i una permanència de dos anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A partir d'ara la borsa de treball d'Educació estarà regida per un reglament que per primera vegada preveu una convocatòria anual per a noves incorporacions i una permanència màxima de dos anys. S'espera que la setmana vinent el text surti publicat al BOPA.

La idea és disposar de treballadors públics interins per cobrir ja sigui professors o personal de suport en cas de necessitat, baixa, jubilació, excedència o en l'espera de la resolució d'un edicte.

És l'objectiu que persegueix la borsa d'educació que ara es reglamenta i afegeix novetats. Per aquelles que entren al sistema per primera vegada hauran de passar una convocatòria anual. Un cop dins la persona serà avaluada durant el curs i d'allà en sortirà el 70% de la nota, la resta serà el mèrit. La ministra Ester Vilarrubla ha explicat que el màxim de permanència serà de dos anys, tret "si hi ha una baixa d'ofici, si aquesta persona no accepta dues vegades consecutives un nomenament que se li proposi o no s'incorpora al lloc de treball també dues vegades consecutives". "Tampoc pot formar part d'aquesta borsa si ha estat sancionat per l'administració o si la qualificació ha estat inferior a cinc punts i, per tant, no ha estat apte".

El ministeri d'Educació ha treballat el reglament de la borsa de treball amb membres del sindicat que donen el vistiplau a una regulació que feia temps que esperaven.

Encara en temes referents a l'escola, en la compareixença d'aquest dimecres Vilarrubla ha anunciat que s'ha ampliat el període d'inscripció del bus lliure i el transport escolar. Serà del 25 de març al 4 de juliol i es recomana fer-ho en línia.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.