El Regne Unit i Andorra preveuen recuperar els més de 60 milions d'euros en relació comercial d'abans de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra i el Regne Unit van tancar el 2019 amb unes relacions comercials xifrades en més de 60 milions d'euros. A banda del turisme també hi ha relació amb moltes marques de moda, perfumeria i joieria britàniques. Amb el Brexit també s'obren noves oportunitats en el camp de les tecnologies i la innovació en productes financers. Així s'ha dit en una conferència virtual organitzada per la Cambra de Comerç i la Iniciativa Actua.

La temporada 2020-2021 ha passat en blanc per al turista britànic que s'espera que tot i el repunt de contagis que viu el Regne Unit es pugui controlar amb el ritme de vacunació i que al voltant del 17 de maig pugui començar a viatjar. És una llum que ja es veu al final del túnel per a la recuperació de l'economia per al país i també per Andorra.

"En temps normals, Andorra i el Regne Unit han mantingut una relació comercial molt activa i molt important", recorda l'economista Edward Corcoran. Explica que el comerç total va arribar a gairebé 50 milions de lliures el 2019 però que "està clar que ha estat un any molt difícil per molts negocis, sobretot per als sectors turístics i de l'hostaleria".

Molts dels productes manufacturats que importa Andorra provenen del Regne Unit i es beneficien d'una importació-exportació sense aranzels ja que Andorra forma part de la Unió Duanera. Això repercuteix directament en productes manufacturats no agrícoles, com confirma el director de Comerç i Inversió del consolat britànic a Barcelona, Paul Clarke.

També esperen col·laborar en el camp tecnològic. El Regne Unit és un referent en el camp de la innovació digital aplicada a conceptes com les ciutats intel·ligents, l'internet de les coses o el blockchain. Pel que fa a l'aplicació en camp financer on el personal que es dedica al sector s'ha incrementat un 40%.  El Brexit ha portat noves oportunitats al Regne Unit, tot i que encara no hi ha una data per un conveni per evitar la doble imposició.

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Comissió Europea

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.