Els restaurants que obren per Nadal ho fan amb la meitat de la plantilla i de clients

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector de la restauració funciona a mig gas en una jornada, la de Nadal, en què la facturació pot triplicar la d'un dia normal. Això en el cas dels pocs que han decidit obrir, ja que la majoria ha preferit tancar.

Poc abans de rebre els primers clients un restaurant de la capital ultimava alguns detalls per rebre els quaranta comensals que han reservat taula, gairebé un 60% menys del que és habitual el dia de Nadal, per les restriccions sanitàries i el fet que molta gent hagi decidit quedar-se a casa.

En part podran minvar l'impacte de la situació amb les comandes que han rebut. En tot cas els gustos no han canviat i els productes i plats més demanats continuen sent els de sempre, el marisc i el cabrit, explica l'encarregat del Racó d'en Josep, Xavier Astor.

El sector ha hagut d'ajustar-se per mantenir-se actiu i no tan sols per acomplir les mesures de seguretat.

De fet, tenen el 40% de la plantilla en suspensió temporal del contracte. Tot i això no es queixen, conscients que altres han hagut d'abaixar la persiana definitivament.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.