Restriccions de circulació i prop de 200 agents per l'arribada de la Vuelta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop de 200 agents, entre policies i agents de circulació, formaran part del dispositiu preventiu de seguretat per a l'arribada de la Vuelta a Espanya els dies 14 i 15 d´aquest mes. Especialment conflictiva per a la mobilitat es preveu la segona jornada, amb una etapa íntegra al país.

La Vuelta, amb una caravana que mou unes 3.000 persones, arribarà divendres 14 provinent de Lleida amb la meta a la cota 2.000 de Naturlàndia. El primer ciclista es preveu cap a les 17.45h. L'afectació al trànsit serà des de la frontera fins a Naturlàndia.

L'etapa andorrana

La jornada de dissabte serà més complexa. La vintena etapa es desenvoluparà íntegrament al país amb sortida des d'Escaldes-Engordany i arribada al coll de la Gallina.

El recorregut de l'etapa inclou una zona en bucle que obligarà a aturar el trànsit entre les parròquies centrals i les parròquies altes unes quatre hores. Per això el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, recomana que els desplaçaments es facin "abans de les 14h o més enllà de les 18h" perquè preveu "un dissabte força complicat per la mobilitat".

El dispositiu de seguretat per a dissabte inclourà 105 agents de policia i 75 agents de circulació, més una vuitantena de voluntaris. Per a divendres, les xifres baixen: 72 policies i 10 agents de circulació de Sant Julià. Portar la Vuelta al Principat costa 300.000 euros, 80.000 dels quals destinats a la logística.

La directora de màrqueting i comunicació d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, espera una bona afluència de públic, especialment dissabte, en la que pot ser l´etapa decisiva per decidir el guanyador de la Vuelta.

L´etapa andorrana, amb sortida neutralitzada a les tres de la tarda, es retransmetrà per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.