Els resultats de les mesures per a l'habitatge de lloguer poden trigar fins a 5 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot i iniciar accions per resoldre la crisi de l'habitatge a través de l'Institut Nacional, el ministre Víctor Filloy no hi preveu una millora immediata. Assegura que els preus dels pisos continuaran a l'alça i que els resultats han de començar a arribar en tres, quatre o cinc anys.   

El ministre ha destacat que l'Institut Nacional de l'Habitatge haurà de permetre fer polítiques estables a llarg termini, ja que el preu de l'habitatge continuarà a l'alça principalment per dos motius: l'encariment de les matèries primeres i que el territori és cada vegada més limitat. "Ara estem marcant les bases i tots els projectes que comencem ara veuran la llum en 3, 4 o 5 anys perquè la qüestió de l'habitatge no es resol pitjant un botó ni fent un decret".

D'aquí que també demani la col·laboració dels comuns que, segons ell, tenen una gran capacitat de gestionar el territori. Filloy vol que es prengui d'exemple l'acord que s'ha assolit amb el Comú d'Andorra la Vella per poder-lo aplicar a la resta de parròquies.

Quant a l'augment del cost dels materials de construcció, el titular de Territori i Habitatge ha assegurat que ha mantingut contacte amb l'associació de contractistes d'obra (ACODA), que s'ha mostrat preocupada per les fortes pujades en els preus. En aquest sentit, el ministre ha aclarit que la nova Llei de contractació pública permetrà que es facin revisions en els preus en cas de situacions imprevistes com aquesta o la Covid-19, més enllà del que es preveu en els plecs.

Entrevista completa al ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Montse Grau

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.